Scale Model Challenge 2013

SMC 2013

SMC 2013

Scale Model Challenge 2013

Het er naar toe werken.

Ik had mijzelf ingeschreven voor SMC 2013 te Veldhoven. Eers wilde ik dit niet, omdat ik twijfelde of zo'n wedstrijd wel wat voor mij zou zijn. Maar op aanraden van vrienden van over de Atlantische oceaan, familie en kennissen, hab ik toch de knoop door gehakt. Ik had al diverse modellen en diorama's gemaakt, een paar daarvan zijn hier te zien in een andere blog van mij. De keuze was moeilijk te maken. Ik heb aardig wat modellen, maar ik heb eigelijk nog nooit een wedstrijd model gemaakt. Dus de keuze was gevallen op:

200mm buste "Vietnam The Grunt"

Tunisia diorama "planning new tactics"

De kübelwagen "relocating"

De Autoblinda AB40 "keep on rolling"

en op de Tamiya Marder III ausf,H.

Die laatste is een OOB of te wel een Out Of the Box build. Dat wil zeggen, zonder extra toevoegingen buiten de orginele onderdelen om.

In de laatste week voor de wedstrijd, wordt men toch best nerveus. Nog even alle modellen nageken op eventuele gebreken, en desnoods de laatste puntjes op de i gezet. Let wel, goed is goed, dus niet gaan overdrijven...

Dag voor de wedstrijd... Modellen inpakken. Brrrr... stressvol werkje dit... Handschoentjes aan om vinger afdrukken te voorkomen, en de modellen voorzichtig uit hun vertrouwde en veilige omgeving halen, om ze vervolgens in een doosje en in een krat te zetten. Alles goed vast gezet, zodat er niet kon gaan schuiven. Goed alle modellen zitten in de krat... maar hoe ga ik nu het grote Tunisa diorama meenemen... De andere krat is te klein. Dus last minute nog even vlug een grote doos bij de plaatselijke super gehaald. Gelukkig ook die past.

Nog even een potje lijm mee voor als er iets gerepareerd moet worden, en handschoenen niet vergeten.

Vroeg slapen, morgen vroeg op om op tijd in Veldhoven te zijn. 10.00 uur gaan de deuren open.....Plaats een reactiecaptcha