Interviews

Danny Jeurissen en zijn modelbouw passie

Danny Jeurissen en zijn modelbouw passie

We spraken modelbouwer Danny Jeurissen. Hij sleepte al enkele prijzen in de wacht op bijvoorbeeld Model Force en BSMC.

Wie ben je en wat is je hobby?

Mijn naam is Danny Jeurissen woon in België en mijn passie/hobby is modelbouw. 

Hoelang ben je al bezig met modelbouw?

Ik ben ongeveer drie jaar geleden begonnen met deze mooie hobby, door mijn drukke werkschema had ik echt iets nodig waarbij ik volledig tot rust kon komen en toch creatief bezig kon zijn, een collega van me deed aan modelbouw en wist me over te halen om eens een kijkje te komen nemen in de club waar hij lid van was en ik was opslag verliefd.

Hoeveel tijd spendeer je aan modelbouw?

Ik probeer een klein twee uurtjes per dag aan deze mooie hobby tijd te besteden soms lukt dit maar soms ook niet maar ik vermoed dat we dit als modelbouwer wel kennen.

Waarom heb je gekozen voor military modeling?

Mijn keuze is vooral WW2 dit heeft gewoon te maken omdat ik dit zelf al heel interessant vind, voor ik aan een project begin heb ik hier over al een tijdje behoorlijk opzoek werk gedaan en het voordeel hier in is we leren er veel van ook.

Wat voor gereedschap gebruik je?

Echt speciaal gereedschap gebruik ik niet.

Van welke fout heb je het meeste geleerd?

Ik denk/vermoed dat de grootste fout is die men maakt in het begin van deze hobby is te snel alles af willen hebben we willen maar al te graag het eind resultaat kunnen aanschouwen en hier past het spreekwoord perfect 'haast en spoed is zelden goed'.

Je hebt al mooie prijzen gewonnen, waar ben je het meest trots op? 

Het fierste ben ik met mijn gouden plak die ik heb gewonnen op Model Force met het vignette op 1/35 'The End 1944' op dit ogenblik heb ik met verschillende projecten al 4x brons 4x zilver en 1x goud.

Welke tip heb je voor mensen die net beginnen met modelbouw?

Voor mensen die starten met deze geweldige hobby zou ik graag willen mee geven, besteed voldoende tijd aan onderzoek werk over het thema dat je wil maken, neem even de tijd om een klein draaiboek te maken en wat tekeningen te schetsen om een idee te krijgen hoe het geheel er gaat uitzien maar neem voldoende tijd om te bouwen en af te werken en te schilderen je kan beter 5 maanden aan een project werken dat 5 dagen!!!1 reactie

  • theun-terpstra

    Bezig met een Duits dorpje te creëren met wegen, verlichting en rotsen. Daarnaast riviertje met meertje en een kasteeltje.

Plaats een reactiecaptcha