Interviews

Pitstop in Irak

Pitstop in Irak

Op de modelbouwshow kwamen we een prachtig diorama tegen van Cornette. Cornette is 70 jaar en ondertussen al meer dan 40 jaar bezig met modelbouw. 

Wat ging er vooraf aan dit diorama?

Ik kwam een tweetal foto's tegen in een boekje. Deze foto's brachten mij op het idee voor dit diorama. 

In welke volgorde is de diorama tot stand gekomen?

Eerst ben ik begonnen met een grondtekening op papier. Hiermee bepaalde ik wat ik allemaal precies wilde uitbeelden. Vervolgens ben ik begonnen met research. Dit deed ik voornamelijk in de bibliotheek. De volgende stap was het maken van de afzonderlijke modellen en deze te plaatsen op een ruime plaat. Na veel schuiven was ik te vrede over de plaatsing van de modellen en begon het afwerken. 

Waar liep je tegen aan bij de bouw?

Eén van de lastigste dingen was het vinden van geschikte 'mannetjes' met uniformen. Deze zijn een samenraapsel van verschillende modelbouwpakketten. Een andere uitdaging was het vinden van de juiste kentekens die gebruikt werden op de Humvies.

Hoelang nam de bouw in beslag?

De doorlooptijd is ongeveer één jaar geweest. Soms ligt de bouw van de diorama even stil omdat je op zoek moet naar informatie of modellen mist. 

Wat waren de kosten?

Ongeveer 60 euro per model inclusief materiaal.

Heb je nog tips?

Ga bij een club. Op een modelbouwclub kun je technieken uitwisselen met andere modelbouwers. Verder hebben wij (modelbouwclub http://www.smaz.be">SMAZ in Zelzate) onze eigen spuitcabines.

Een andere tip die we van Cornette kregen was om realistische golfplaten te maken. Deze tip hebben we verwerkt in een artikel over het realistisch http://www.modelbouw.nl/wiki/golfplaten-namaken">namaken van golfplaten.Plaats een reactiecaptcha