Tamiya Martini Porsche 936 Turbo restauratie

Een rollend chassis

Een rollend chassis

Eindelijk is het zover, na vele jaren heeft het chassis vandaag zijn eerste 5 meter gereden.

Een makeover

Er is een hoop werk verricht aan het chassis en alle elektronica. Het chassis is opnieuw gemonteerd, de 4x AA batterijhouder is vervangen, de stuurinrichting is opnieuw origineel, het grote batterijpack heeft plaats gemaakt voor een lichtgewicht LiPo, stekkers zijn opnieuw gesoldeerd vanwege oxidatie en tot slot is ook de mechanische snelheidsregelaar opnieuw afgesteld zodat deze (hopelijk) niet meer blijft hangen tijdens het rijden. Dit gebeurde destijds nog wel waardoor de auto meermaals een stoeprand van dichtbij heeft gezien.

De ontvanger

Verder heeft de auto nu ook een moderne 2.4Ghz 7 kanaals Futaba ontvanger gekregen. 2 kanaals is in principe genoeg voor een RC auto maar aangezien een andere grote passie van mij het vliegen met RC heli's is heb ik er toch voor gekozen te investeren in een duurdere ontvanger met extra kanalen zodat ik deze ook eventueel hiervoor kan gebruiken in de toekomst.

Connector perikelen

De LiPo was uitgerust met een X60 connector. Deze is vervangen door een Deans connector, de Deans connectoren blijven toch wel mijn favoriete connectors. Ik gebruiken ze dan ook tijdens het laden van al mijn LiPo pakketten. Echter zijn Tamiya auto's standaard uitgerust met,... juist Tamiya stekkers. Ik wilde toch graag de Tamiya gedacht in stand houden bij de restauratie, daarom heb ik een verloopkabeltjeje gemaakt van Deans naar Tamiya.

De eerste paar meter die de auto reed waren hoop gevend. Er waren nog steeds een paar haperingen te ontdekken in de mechanische regelaar, met name bij het achteruit rijden. Maar dit is waarschijnlijk eenvoudig op te lossen. De auto heeft verder ook nog een lichte afwijking naar links die er maar niet uit te krijgen is. Bij de minste of geringste aanpassing wijkt de auto naar rechts uit. Het is dus nog even zoeken naar de juiste afstelling.

De volgende stap

Een tijdje geleden heb ik op eBay ook een Tamiya Black Endurance motor gescored. Deze motor is een echt verzamelaarsobject en was beschikbaar als "hop-up" of upgrade voor de Tamiya racers die detijds races reden. De motor past standaard echter niet op het chassis van de Porsche, ook hiervoor is dus een nieuwe motormount besteld op eBay die spoedig zal arriveren.

De volgende stap is het verder finetunen van alle instellingen en dan begint het werk aan de body.

Bijgaand nog een voor en na foto.Plaats een reactiecaptcha