Tamiya Martini Porsche 936 Turbo restauratie

Schoonmaken en polijsten van het chassis

Schoonmaken en polijsten van het chassis

Het chassis van de RC auto was al helemaal gedemonteerd maar is nu ook geheel schoongemaakt en gepolijst. Van de grotere bodem stukken tot de kleinste servoarmpjes. Het polijsten is gedaan met behulp van een Dremel en de standaard polijstpasta. De afwerking is gedaan met een oud tshirt en Belgom. Belgom is een geweldig polijstmiddel voor aluminium onderdelen. Het is te verkrijgen in iedere motorspeciaalzaak. Enkele details die in het aluminium geperst waren zijn nu plots weer zichtbaar. Naast, zoals de letters "TAMIYA" het schoonmaken en polijsten waren er een aantal onderdelen krom, deze zijn weer netjes recht gebogen met behulp van een punttangetje.
De plastic bumper van de Porsche had ook enkele diepe krassen die goed voelbaar en zichtbaar waren. Ook deze zijn weg gepolijst, er zijn nog steeds een aantal krasjes te zien maar het oppervlak voelt glad aan en ziet er een stuk beter uit. 
Een nieuwe stuurinrichting was besteld op eBay, helaas werd het verkeerde model geleverd, een nieuw pakketje is onderweg. Deze nieuwe stuurinrichting is nodig omdat er te veel speling zit op de asjes van de voorwielen. Helaas is het niet mogelijk om de speling te verminderen zonder de velgen van hun plastic asjes te breken. 
Het eerstvolgende wat op de planning staat is het opnieuw monteren van het chassis.Plaats een reactiecaptcha