Tamiya Martini Porsche 936 Turbo restauratie

Verf verwijderen en het chassis schoonmaken

Verf verwijderen en het chassis schoonmaken

Verf verwijderen

Doordat ik graag de RC body zou willen herstellen zoals deze vroeger was (wit) moest alle rode verf van de ABS body worden gehaald. De verf zat er al zeker meer dan 15 jaar op en het eraf halen was nog een heel karwei. 
Het gebruik van ovenreiniger is altijd een goede optie maar ik was bang voor beschadigingen aan de RC body. Ik wilde het dus eerst op een minder agressieve manier proberen met Blue Wonder. Blue Wonder alles reiniger is vrijwel overal verkrijgbaar en in pure vorm erg krachtig. Ik had mezelf dus een 6-tal flessen aangeschaft om de complete body in onder te dompelen. Dit heeft met tussen pauzes in totaal zo'n 72 uur staan weken.
Ik heb ook geëxperimenteerd met het verdunnen van Blue Wonder met water echter lijkt het dan geen enkel effect te hebben op de verf. Het resultaat is dat de verf na een tijdje bobbelig wordt en je deze er met flink schuren vrij gemakkelijk af krijgt. 
Er zitten nog steeds wat verf resten hier en daar op de body en ook op de coureur. Deze ga ik nog verder proberen te verwijderen met ovenreiniger en een fijn schuurpapiertje (andere tips zijn uiteraard ook welkom). 

De volgende stap

De volgende stap is om de body te herstellen waar er stukken zijn afgebroken. Vervolgens zal ik de body in zijn geheel opnieuw wit te spuiten zodat de gele plekken waar stickers hebben gezeten niet meer zichtbaar zijn. Een ander voordeel is dat de body dan ook beschermd zal zijn tegen UV verkleuring. Voor het spuiten twijfel ik nog tussen de Tamiya spraycans en het gebruik van een normale airbrush.

Chassis schoonmaken

Het chassis is compleet gedemonteerd en schoongemaakt met een sopje van water. Ik overweeg om het aluminium chassis te polijsten met een Dremel om zo ook de doffe oxidatie plekken te verwijderen waar nodig.

Op zoek naar nieuwe oude onderdelen

Doordat er een aantal onderdelen in mindere staat waren of zelfs ontbraken heb ik ook op eBay rond zitten neuzen en een aantal bestellingen gedaan die spoedig zullen arriveren. Op die manier hoop ik de RC Tamiya Porsche 936 (58006) weer helemaal te kunnen herstellen. Op naar de volgende blogpost update!2 reacties

  • Daan

    verf verwijderen van kunststof delen, behalve transparant en chrome-delen gaat vanzelf met oude remolie. onderdompelen en 24-? uur laten tot verf er vanaf gespoeld kan worden. resultaat is een gladde body waar ook alle nooks and granny`s schoon van zijn. testen met een oude body beveel ik aan om te leren hoelang je het moet onderdompelen, is voor alle verflagen weer anders.

  • Gavin

    Bedankt voor de uitleg (: , heb gisteren een ford ranger ( tamiya 58027) gekocht en wil deze weer helemaal opknappen.

Plaats een reactiecaptcha