Tamiya Martini Porsche 936 Turbo restauratie

Vooronderzoek en inspectie

Vooronderzoek en inspectie

De body kit

Helaas is de body kit er niet goed aan toe. Er zijn op diverse plekken stukjes plastic afgebroken, deze zijn ook verloren gegaan in de jaren, en het ergste is nogwel dat de gehele body kit is gespoten in de kleur rood. 

Het chassis

Er zijn verschillende roestplekken zichtbaar en ook zitten de stuurarmpjes 'vastgeroest'. Verder zijn er hier en daar wat beschadigingen als gevolg van het botsen of het raken van een stoeprandje.

De elektronica

Al vrij snel was duidelijk dat de elektronica grotendeels aan vervanging toe is. Ik wil echter proberen zoveel mogelijk elektronica uit die tijd gebruiken en opspeuren via bijvoorbeeld ebay. Na bijna 30 jaar is er ook geen werkend batterijpack meer. Het liefst zou ik een LiPo gaan gebruiken maar of dit mogelijk is moet nog blijven in verband met het verschil in voltage.  

Historie

Eén van de leuke dingen aan een dergelijk modelbouwproject is dat je je ook kunt verdiepen in het model. Dingen die ik tot nu toe te weten ben gekomen:

  • kitnummer: #58006
  • datum: 1976
  • opvallend: één van de eerste Tamiya RC auto's
  • opties: er zijn voor deze auto nog 2 losse body kits uitgebracht
  • gebruik: recreatief en competitie races mee gereden  
  • orignele prijs: 8800 yen oftewel 66 euro. Een kit van dit model dat helemaal in orde is gaat makkelijk voor boven de 500 euro weg.

Wat dient er te gebeuren?

Het chassis moet grondig worden schoon gemaakt. De body kit zal opnieuw gespoten moeten worden. De elektronica moet goed getest worden en mogelijk worden vervangen.Plaats een reactiecaptcha