Hoe werkt een stoommachine?

Hoe werkt een stoommachine?

Er zijn op internet ontelbare sites te vinden die gaan over het bouwen of de aanschaf van een miniatuur stoommachine. Toch is het belangrijk om, voordat u begint met bouwen of de aanschaf hiervan, een stukje geschiedenis en werking van de stoommachine te lezen. Op die manier is het eenvoudiger een goede keuze te kunnen maken voor het juiste schaalmodel. Hoe werkt een stoommachine?

Zelf modelbouw bomen maken

Zelf modelbouw bomen maken

Voor het maken van het geraamte van modelbouw bomen, struiken en gewassen heeft u niet meer nodig dan koperdraad en klei. Met zeegras, turf, foliage of sisaltouw en verf voorziet u de bomen van het gewenste groen. Ook is het mogelijk om met echte materialen te werken, zoals takken en basilicum. Zelf modelbouw bomen maken

Modelspoorbaan ontwerpsoftware

Modelspoorbaan ontwerpsoftware

Een modelspoorbaan bouwen vergt de nodige voorbereiding en planning. Waar vroeger alles met de hand opgeschreven en uitgetekend diende te worden, zijn er tegenwoordig complete modelspoorbaan ontwerpprogramma’s. We geven een overzicht van de populairste programma’s zodat je snel een goede start kunt maken met het ontwerpen en bouwen van je eigen modelspoorbaan. Modelspoorbaan ontwerpsoftware

Spuitgieten

Spuitgieten

Spuitgieten is een proces dat gebruikt wordt om onder andere plastic modelbouw kits te produceren. Er zijn verschillende technieken die gebruikt kunnen worden om tot een kunststof eindproduct te komen Wat houden deze verschillende spuitgiet technieken precies in? Spuitgieten

Modelbouw RC verzekering

Modelbouw RC verzekering

Of je nu rijdt met een RC auto of vliegt met een multicopter of vliegtuig. Het is belangrijk om je af te vragen of je goed genoeg verzekerd bent indien er iets onverwachts fout gaat. Is het bijvoorbeeld nodig om een speciale modelbouw vliegtuig verzekering af te sluiten of is je WA-verzekering afdoende? En ben je ook verzekerd indien je je multicopter inzet voor commerciële fotografie of heb je ook hiervoor een aparte UAV of drone verzekering voor nodig? Modelbouw RC verzekering

Aan de slag met een Arduino

Aan de slag met een Arduino

Een Arduino is in feite een kleine computer met legio aan toepassingen. Door alle mogelijkheden van een Arduino is deze ook prima inzetbaar in vrijwel ieder hobbyproject. Dit artikel bevat een korte Arduino introductie en laat een aantal toepassingen zien binnen de (RC) modelbouw. Aan de slag met een Arduino

N spoor

N spoor

Modelbouw is op heel wat manieren mogelijk. Waar de een van auto’s houdt of vliegtuigen, heeft de ander een voorliefde voor treinen. Zelf treinen laten rijden is dan de ultieme droom. De vraag is vaak hoe te beginnen met een modelspoorbaan. N spoor biedt een prima gelegenheid om een goede start te maken. N spoor