Dry brushing

Dry brushing

Voor het oplichten van details of het aanbrengen van roest is de dry brush techniek erg geschikt. We bespreken wat dry brushen precies is, wanneer je het kunt toepassen op je model en nog belangrijker, hoe je zelf aan de slag kunt met dry brushen. Dry brushing

De ideale modelbouw werkplek

De ideale modelbouw werkplek

Hoewel veel modelbouwers een klein hoekje hebben in het huis om te bouwen zijn er ook een aantal die een heuse werkplaats hebben ingericht. Mocht ook jij overwegen om je eigen werkplaats te gaan inrichten vind je in dit artikel een aantal tips waar je rekening mee kan houden voor de perfecte inrichting! De ideale modelbouw werkplek

RC auto sneller maken

RC auto sneller maken

Het tunen of opvoeren van een RC auto houdt simpelweg in dat je auto sneller gaat rijden. Er is helaas niet één specifieke aanpassing die ervoor zal zorgen dat je RC auto een stuk sneller gaat rijden. Het is een combinatie van factoren die zorgt voor een hogere snelheid. Zo moet een RC auto niet alleen snel rechtdoor kunnen rijden maar wil je ook het bochtenwerk verbeteren. Als je wil dat de auto sneller door de bochten gaat betekent dit automatisch dat hij meer grip en een betere wielophanging zal moeten hebben om met de hogere snelheid op de baan te blijven. We behandelen enkele basis aanp RC auto sneller maken

Verfsoorten

Verfsoorten

Er is een groot aanbod aan modelverf op de markt maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen? In dit artikel bekijken we waaruit verf bestaat en wat de eigenschappen zijn van de verschillende soorten verf. Enkele verfsoorten die we bespreken zijn onder andere: acrylverf, plakkaatverf, lakverf en olieverf. Verfsoorten

RC auto's met nitro-motor inrijden

RC auto's met nitro-motor inrijden

Als je net je eerste radiografisch bestuurbare modelauto (ook wel RC auto genoemd) hebt gekocht, wil je natuurlijk meteen proberen wat hij allemaal kan. De kans is echter groot dat je hem daarmee beschadigt. Vers uit de fabriek is de motor namelijk behoorlijk kwetsbaar. RC auto's met nitro-motor inrijden

Polijsten met een Dremel

Polijsten met een Dremel

Als je oxidatie, vuil of oneffenheden van metalen wilt verwijderen is het polijsten met een Dremel een goede keuze. Het polijsten zorgt er verder voor dat het oppervak een mooie glans krijgt. Polijsten met een Dremel

Verf verwijderen

Verf verwijderen

Als je besluit om opgedroogde of afbladderende verf helemaal van je plastic model te gaan verwijderen, dan kan dit een vervelende en tijdrovende klus zijn. We bespreken de verschillende opties om makkelijk de verf van je model te verwijderen zonder iets te beschadigen. Hoe langer de verf op het model zit, hoe lastiger het goed schoon te krijgen is. Maar alles is mogelijk met de juiste middelen. Verf verwijderen