Leren modelvliegen

Leren modelvliegen

Je bent helemaal enthousiast over het modelvliegen maar nog een RC beginner? Geen probleem, met genoeg doorzettingsvermogen en geduld kan iedereen een RC model onder controle krijgen en door het luchtruim laten scheren. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden die ervoor zullen zorgen dat je meer plezier beleefd aan je RC hobby! Leren modelvliegen

Plastic verven

Plastic verven

Voor jong en oud kan modelbouw een uitstekende manier zijn om te ontspannen. De grote hoeveelheid ontwerpen maakt het voor iedereen mogelijk om op een leuke en afwisselende manier bezig te zijn. Bij dat 'productieproces' is het belangrijk dat alles soepel verloopt en dat het op de juiste manier gebeurt. Het plastic verven van de modellen vormt vaak een belangrijk onderdeel van ieder bouwproces. Plastic verven

Pinning of pinnen

Pinning of pinnen

Pinnen is niet het betalen met een pinpas maar een techniek die veelvuldig wordt gebruikt in de modelbouw. Het doel van pinning is om twee elementen steviger op elkaar te bevestigen dan wanneer er alleen lijm zou worden gebruikt. Pinnen is dus geen vervanging van het lijmen maar zorgt voor extra stevigheid bij het model. Pinning of pinnen

Brushless motor

Brushless motor

De brushless motor is een motor die veel voorkomt in de modelbouw. De tegenhanger van deze motor is de goedkopere brushed motor. Andere benaming voor dit type motor zijn: ECM wat staat voor Electronically Commutated Motor, Brushless DC motors (BLDC motors, BL motors) of de nederlandse term ‘borstelloze elektromotor’. Brushless motor

LiPo accu

LiPo accu

Wat is een LiPo precies en zijn ze gevaarlijk? Hoe kan je LiPo's het beste bewaren en waar moet je op letten bij het schakelen in serie of parallel? LiPo accu