Review: Robotime Miniatuur Huisje Honey Ice Cream Shop DG148

Wij, de redactie, houden van schrijven over modelbouw maar natuurlijk ook van het modelbouwen zelf. In dit artikel steken Suzanne (34) en dochter Maud (5) de creatieve handen uit de mouwen en bouwen de Honey Ice Cream DG148 set van Robotime. Lees je mee hoe het ons vergaat?

Deze set, schaal 1:24, is eigenlijk ideaal voor de beginnende modelbouwer of de fervente kunstenaar die zijn (klein)kind (adviesleeftijd is vanaf 14 jaar) wil laten kennismaken met modelbouw. In de doos zit namelijk een bijna complete bouwset. Je moet alleen nog bepaalde onderdelen verven en sommige onderdelen op maat maken. Verder is het een kwestie van monteren.

Over de set Honey Ice Cream DG148

“Robotime Honey Ice Cream Shop is een miniatuur van een ijssalon vol met ijsjes, taartjes en accessoires. Maak dit bouwpakket / poppenhuis met houten, papieren en stoffen onderdelen. Vanaf de bodem tot aan het dak. Zelfs de toonbank, de lekkernijen, de ijsjes en alle accessoires”, aldus het begeleidend schrijven op de website.

Deze set bevat:

  • Een montagehandleiding. In dit boekje staat dus de montagehandleiding, maar ook bouwtips en wat er in de doos te vinden is.
  • Genummerde zakjes met onderdelen en accessoires, van lampjes tot bloemetjes tot ijsjes (de onderdelen zelf zijn niet genummerd dus ze moeten in het juiste zakje blijven).
  • Houten bouwplaten met voorgesneden onderdelen, inclusief apart papier met verfinstructies en waarop alle houten onderdelen genummerd zijn (de onderdelen zelf zijn niet genummerd).
  • Een knipvel met geprinte accessoires zoals een tafelkleed of labels voor potjes.
  • Bouwmaterialen: 4 kleuren verf op waterbasis, lijm, kwastje, ijzerdraad, schuurpapier, batterijen, pincet
  • Zelf moet je hier nog een schaar, snijmesje, tangetje, schroevendraaier en lineaal bijvoegen.

De bouw met gemauw

Vol goede moed beginnen we met bouwen. Hoewel dochter 5 jaar is en geen 14 wat wel de adviesleeftijd is, is ze wel secuur en geduldig en ze heeft er zin an. “Ik wil met het huisje spelen, mama”, begint ze. Ja dat kan, moeten we hem eerst bouwen. Wil je alvast helpen met lijmen? Ja, dat wil ze wel. Ze verliest echter al snel haar zin als de lijm niet 1-2-3 doet wat hij belooft. Is ook niet erg. Zo wordt het algauw: mama bouwt en Maud mauwt. Ook gezellig!

In de montagehandleiding staat stap voor stap omschreven wat er moet gebeuren:

  • Een plaatje van het eindresultaat.
  • De benodigde onderdelen en in welk zakje ik die vind (houten onderdelen zoek ik bij elkaar met het aparte ‘legenda’ papier en ik kijk gelijk of ik moet verven).
  • Wat ik moet uitsnijden of -knippen uit het knipvel (een kassabonnetje bijvoorbeeld, tijdschrift of bekleding voor het trapje).
  • En hoe ik met alle onderdelen iets maak wat op het plaatje lijkt.

Het is even wennen met al die aparte handleidingen, houtjes en zakjes maar als ik het doorheb, is het een kwestie van onderdelen bij elkaar zoeken, op volgorde leggen, kijken of er iets geverfd moet worden en beginnen met bouwen.

Rare kwast

Het bijleverde kwastje werkt fijn als ik moet schilderen, hoewel ik op een avond ineens een Revell-kwastje hanteer dat jongste dochter Floor rolde bij papa en bij mijn modelbouwset legde. Ook een fijn kwastje! De bijgeleverde kwast uit de set is echter wat platter en fijner voor op het hout.

De bijgeleverde lijm werkt ook prima. Droogt vrij snel zodat ik de onderdelen in redelijk tempo kan bouwen. De lijm wordt gelukkig niet snel keihard zodat ik soms nog wat kan corrigeren, zoals een verzakt label op een potje of een hangend bloemetje.

Ik bouw in de avonden en dochters Maud en Floor komen elke ochtend kijken hoe ver ik ben en ze vinden het “mooooiii”. Manlief vindt het ook wel wat weg hebben van Lego maar de meiden vinden van niet. Oké. Ik bouw gewoon lekker door. Stukje voor stukje wordt mijn aura steeds voller en de houten bouwplaten en knipvellen steeds leger.

De opening van de ijswinkel is in zicht

Nadat alle meubels, accessoires, ramen, lampjes en bloemen in elkaar staan, mag ik het gebouw zelf in elkaar gaan zetten. Ik verf nog wat randen, knip tegels, gras en behang uit uit het knipvel en daar krijgt mijn winkel vorm. De ramen gaan erin, de deuren worden geopend en de poes springt op de kruk. Daar staat de winkel!

Eindoordeel Robotime Honey Ice Cream DG148

Wat is dit een leuke set om te bouwen. Met schaal 1:24 aan de grote kant; goed hanteerbaar en daarom worden er veel details in verwerkt. De instructies zijn duidelijk, de onderdelen leuk om te maken, van goede kwaliteit en schattig van uiterlijk, de in de bouwdoos bijgeleverde materialen zoals verf en pincet zijn handig in gebruik. Ik zou zeker nog een keer een set maken van Robotime. Deze set is ook ideaal als je wil bekijken of modelbouw iets voor jou is of wanneer je het modelbouwen met je kind wil gaan uitproberen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Speedcube.nl.

© Modelbouw.nl

Over de auteur:

Modelbouw.nl

Modelbouw.nl

Een grote passie voor RC modelbouw die ik probeer te combineren met statische modelbouw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste agenda

Laatste reacties

Zelf modelbouw bomen maken

Modelbouw bomen maken schaal 1.72

Modelspoorbaan ontwerpsoftware

In bovenstaande lijst ontbreekt een van de meest populaire railplanprogramma's...

Johan over zijn motorfietsen, auto’s en modelspoorbaan

Hoi RVerhoog, dankjewel voor je tip. We hebben de afbeeldingen...

Johan over zijn motorfietsen, auto’s en modelspoorbaan

Mooie rapportage en een euke hobby maar het ontzettend kleine...

Modelbouw blogs

[agenda_ads_code]

Zelf een mooi model of volop aan het bouwen?

Deel jouw model met andere fanatieke modelbouwers!

Starten!

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.