Golfplaten namaken

Golfplaten van karton

Eén van de eenvoudigste manieren om een golfplaat na te maken is door gebruik te maken van (het woord zegt het al) golfkarton. Golfkarton bestaat uit meerdere lagen maar door de bovenste laag met een scherp mesje er af te snijden hou je een golfpatroon over dat prima dienst kan doen als dak. Verf het karton in de gewenste kleur en je golfplaat is klaar! Golfkarton is in verschillende maten verkrijgbaar waardoor je vrij eenvoudig de juiste schaal kunt benaderen van jouw diorama. Er is ook golfkarton verkrijgbaar zonder extra laag, dit karton wordt gebruikt om ribbel wenskaarten te maken.

Een golfdak van folie

Een andere manier om een golfplaat na te maken is door het gebruik van folie. Pak een wat dikkere soort folie of plak meerdere lagen op elkaar om een dikkere folie te krijgen. Föhn de folie warm en maak hier een golfprofiel in door bijvoorbeeld een rijtje saté prikkers hierin te drukken. Na afkoeling zal het ribbel profiel in de folie zichtbaar blijven en kan ook de folie afgewerkt worden met de airbrush.

Het gebruik van balsahout

Ook balsahout kan een prima basis vormen voor een dak. Pak een strook balsahout die even groot is als het golfdak dat je wil maken. Snij vervolgens reepjes balsahout van ongeveer 2mm breed met de zelfde breedte als het dak. Lijm deze reepjes naast elkaar op het dak met 2mm tussenruimte.
Dit is een snelle en makkelijke manier om je eigen golfplaat te maken. Een bijkomende voordeel is dat je makkelijk op dezelfde schaal kunt komen als je diorama omdat je zelf de grootte en afstand van de reepjes bepaald.

Een aluminium golfplaat

Deze snelle en eenvoudigste manier van golfplaten maken kwamen we tegen op een beurs en geeft misschien wel het meest realistische resultaat. Het enige wat je nodig hebt is een apparaat waarmee je wenskaarten kunt ribbelen en een plaatje dun aluminium. Deze ‘ribbel apparaten’ zijn heel veel knutsel boetieks verkrijgbaar (het rode apparaat op de foto). Plaats een dun stuk aluminium in het apparaatje en draai de plaat erdoor. Het gevolg is een perfecte aluminium golfplaat!

 

Lables: Bouwen, Diorama

Over de auteur:

Modelbouw.nl

Modelbouw.nl

Een grote passie voor RC modelbouw die ik probeer te combineren met statische modelbouw.

Next Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste agenda

Laatste reacties

Zelf modelbouw bomen maken

Modelbouw bomen maken schaal 1.72

Modelspoorbaan ontwerpsoftware

In bovenstaande lijst ontbreekt een van de meest populaire railplanprogramma's...

Johan over zijn motorfietsen, auto’s en modelspoorbaan

Hoi RVerhoog, dankjewel voor je tip. We hebben de afbeeldingen...

Johan over zijn motorfietsen, auto’s en modelspoorbaan

Mooie rapportage en een euke hobby maar het ontzettend kleine...

Modelbouw blogs

[agenda_ads_code]

Zelf een mooi model of volop aan het bouwen?

Deel jouw model met andere fanatieke modelbouwers!

Starten!

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.