Verslag van De Modelbouwshow 2013

Dit hele weekend stonden de Zeelandhallen in het teken van modelbouw. Dat modelbouw een breed onderwerp is bleek door de grote diversiteit aan diorama's, modelspoorbanen, plastic modelbouw, slotracing, RC tanks, RC vliegtuigen, RC heli's, RC boten, RC auto's en veel, heel veel LEGO. Er waren een drietal hallen waarbij de derde hal zelfs volledig in het teken stond van LEGO. Zaterdag was de drukst bezochte dag, dit kwam mede door het slechte weer op zondag.

Het thema racebanen

In de eerste hal was de Carrera club vertegenwoordigd met verschillende banen en een indrukwekkend overzicht van modellen per decennia. Kinderen konden het tegen elkaar opnemen in een slotrace wedstrijd en zelfs prijzen winnen door de snelste rondetijd neer te zetten. Ook was er een lange Fleischmannbaan van maar liefst 120 meter lengte!

Statische modelbouw

Er was een groot en mooi aanbod aan modellen en diorama's te bewonderen op de beurs. We zullen de komende tijd nog enkele modellen uitlichten. Aan de rechterzijde alvast een impressie van enkele modellen. Wat verder opviel was dat een groot aantal modelbouwers ook op de beurs aan het werk waren aan hun modellen. Gelukkig hadden de meeste altijd wel tijd voor een praatje of om vragen te beantwoorden van het publiek.

Het aanbod

Verder waren er een groot aantal stands waar je als beursbezoeker materiaal of modellen kon kopen. Er stonden een aantal bekende namen met hun stand echter was niet overal het aanbod even interessant. Wel hing overal een gezellige sfeer en was ook hier genoeg te bekijken.

Organisatie

Parkeren was geen probleem en ook bij de entree was alles netjes geregeld. De catering was helaas een minpuntje, het eten smaakte prima maar helaas stonden er lange rijen bij de kassa en ging een tweede kassa altijd pas veel te laat open. Dit bleek andere jaren ook zo te zijn volgens andere bezoekers. Maar het mocht de pret van dit evenement niet drukken.

De Modelbouwshow is in ieder geval een evenement wat je een keer bezocht moet hebben als modelbouwliefhebber, tot volgend jaar!

Over de auteur:

Modelbouw.nl

Modelbouw.nl

Een grote passie voor RC modelbouw die ik probeer te combineren met statische modelbouw.

Next Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 21 = 28

Laatste agenda

Laatste reacties

Zelf modelbouw bomen maken

Modelbouw bomen maken schaal 1.72

Modelspoorbaan ontwerpsoftware

In bovenstaande lijst ontbreekt een van de meest populaire railplanprogramma's...

Johan over zijn motorfietsen, auto’s en modelspoorbaan

Hoi RVerhoog, dankjewel voor je tip. We hebben de afbeeldingen...

Johan over zijn motorfietsen, auto’s en modelspoorbaan

Mooie rapportage en een euke hobby maar het ontzettend kleine...

Modelbouw blogs

[agenda_ads_code]

Zelf een mooi model of volop aan het bouwen?

Deel jouw model met andere fanatieke modelbouwers!

Starten!

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.