18 maand oude peuter komt om bij RC helikopter ongeluk

18 maand oude peuter komt om bij RC helikopter ongeluk
foto: ntv7

In Seremban Maleisië is de 18 maand oude peuter Nurdamia Husnina Banee Yamin omgekomen tijdens een RC helikopter demonstratie. Bij het ongeluk zijn nog twee andere omstanders gewond geraakt. De helikopter demonstratie was onderdeel van de opening van het Paroi Youth and Sports Complex synthetic voetbalveld.

De RC heli vloog net voor het ongeluk vrij laag toen deze plots oncontroleerbaar werd. De 40 jarige piloot krijg de helikopter niet meer onder controle en de RC heli crashte in het publiek. Daarbij raakte de heli de peuter helaas fataal. De vader, Banee Yamin Idris, heeft om een officieel onderzoek gevraagd naar aanleiding van het ongeluk. Uit de video is af te leiden dat het mogelijk gaat om een Trex 700 nitro helikopter. Het is officieel nog onbekend of het een fout was van de piloot of dat er een technisch probleem was met de heli. Er zouden door omstaanders dingen naar de heli toe zijn gegooid die vermoedelijk in de rotors van de helikopter terecht kwamen.

Hoewel de media in het oorspronkelijk artikel het heeft over een "toy" blijkt maar weer dat RC heli's dit zeker niet zijn. 

LabelsOver de auteur:
Modelbouw.nl

Modelbouw.nl

Gepassioneerd door modelbouw houden wij jou op de hoogte!

Plaats een reactiecaptcha