Drone uitgerust met defibrillator kan levens redden

Drone uitgerust met defibrillator kan levens redden
foto: Definetz

Definetz, een Duitse groep, heeft een concept ontwikkeld waarbij drones uitgerust zijn met een defibrillator. Deze ontwikkeling kan in de toekomst mogelijk mensenlevens gaan redden. De drone, genaamd Defikopter, is uitgerust met een mobiele AED en kan hierdoor snel bij een slachtoffer komen, omdat deze geen hinder ondervindt van wegen en druk verkeer.

Wanneer iemand een hartaanval krijgt, dan moeten omstanders straks in staat zijn om via een speciale app op hun smartphone een noodoproep te doen. Omdat tegenwoordig een groot aantal smartphones is uitgerust met GPS, weet de opgeroepen drone naar welke locatie hij dient te vliegen. De drone heeft een maximumsnelheid van maar liefst 70 kilometer per uur en een actieradius van 10 kilometer. Indien de drones op tactische locaties worden geplaatst, dan zullen ze binnen een paar minuten bij het slachtoffer aanwezig kunnen zijn, nog voordat de ambulance er is.

Hoewel het nog om een concept gaat met een aantal technische vraagstukken en praktische problemen, is dit een interessante ontwikkeling dat zeer zeker potentie heeft. Tussen alle droneberichten over privacyschending en oorlogsvoerig door laat deze ontwikkeling zien dat drones in de toekomst ook op andere manieren ingezet kunnen worden.

Bron: definetz.de

LabelsOver de auteur:
Modelbouw.nl

Modelbouw.nl

Gepassioneerd door modelbouw houden wij jou op de hoogte!

Plaats een reactiecaptcha