Man overleden door botsing met RC vliegtuig

Man overleden door botsing met RC vliegtuig
foto: Phliar

Dat RC vliegtuigen zeer gevaarlijk kunnen zijn weet iedere modelbouwer toch ging het afgelopen zondag helaas weer mis in Stuttgart. Een 53 jarige Duitser kwam te overlijden nadat er een RC zweefvliegtuig in volle vaart tegen zijn hoofd aan vloog. De man is vervolgens in een ambulance naar het ziekenhuis gereden maar is in het ziekenhuis komen te overlijden aan zijn verwondingen.

Het RC vliegtuig werd bestuurd door een 45 jarige man die de harde wind op het vliegterrein had onderschat. De vlieglocatie was overigens een oude vuilnisberg in een recreatiegebied maar is wel een erkende modelvliegplek. Het ontbrak helaas aan een goede scheiding tussen het gebied wat als vliegterrein werd gebruikt en de wandelroutes. De 53 jarige man zag waarschijnlijk de zwever te laat aankomen om het te kunnen ontwijken.

Veel toeschouwers onderschatten het gevaar van RC modellen. Vliegtuigen, heli's, auto's,… al deze toestellen kunnen grote schade aanrichten. De toestellen hebben vaak een hoge snelheid en dat gecombineerd met de massa maakt de modellen gevaarlijk als niet alle voorzorgsmaatregelen worden genomen. Het laat je als modelbouwer toch weer even stil staan bij deze leuke maar tegelijkertijd gevaarlijke hobby.

Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden.

LabelsOver de auteur:
Modelbouw.nl

Modelbouw.nl

Gepassioneerd door modelbouw houden wij jou op de hoogte!

Plaats een reactiecaptcha