Stadion De Kuip in miniatuur

Stadion De Kuip in miniatuur

Feyenoordfans opgelet! Vanaf aanstaande vrijdag is voetbalstadion De Kuip te bewonderen in Miniworld Rotterdam, de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux.

Na maanden werk is het nu zo ver: vrijdag 17 oktober wordt de miniatuurversie van De Kuip onthuld. Het Feyenoordstadion ontbrak nog steeds in de miniatuurwereld van Miniworld Rotterdam, en dat kon natuurlijk niet. Een aantal enthousiaste bouwers heeft dit monsterproject op zich genomen en na bijna een jaar werken is de prachtige maquette een feit.

Bijna 40.000 stoelen met de hand geplaatst

Het stadion, met schaal 1:100, is zo'n 3 x 2,4 meter groot en heeft bijna hetzelfde aantal stoelen als de echte Kuip; zo'n 40.000! De honderden onderdelen van de maquette zijn stuk voor stuk uitgesneden op een computergestuurde lasermachine en vervolgens geassembeleerd tot een stevige constructie. De lichtmasten zijn voorzien van 72 LED's per mast, wat ervoor zorgt dat het veld prachtig verlicht wordt. Leuk detail: het veld is verwisselbaar, waardoor het veld gewisseld kan worden van een voetbalwedstrijd naar bijvoorbeeld een concert.

Word supporter

Je kunt je eigen steentje bijdragen aan dit geweldig grote en arbeidsintensieve project, door jezelf te vereeuwigen als supporter. Voor € 5,00 krijgt jouw poppetje een plaatsje in de maquette. Je ontvangt zelfs een plaatsbewijs van jouw stoeltje en drie jaar lang korting op entree bij Miniworld Rotterdam. Meer informatie over het supporten van de maquette lees je hier.

Onthulling

De maquette wordt vrijdag 17 oktober aanstaande om 16.00 uur onthuld bij Miniworld Rotterdam, Weena 745 3013 AL Rotterdam.

Bron: Miniworld Rotterdam.

LabelsOver de auteur:
Modelbouw.nl

Modelbouw.nl

Gepassioneerd door modelbouw houden wij jou op de hoogte!

2 reacties

 • gerjo-de-wit

  Vraagje ben op zoek naar bouwtekeningen aanzichten/plattegrond van de Kuip
  Wie kan mij hier aan helpen tegen kostprijs etc natuurlijk

 • Historis

  Geachte Her de Wit,

  Ga naar de afdeling bouwen en wonen van de gemeente Rotterdam en vraag om het bouwdossier van de Kuip, deze mensen kunnen je helpen als je uitlegt wat je graag wilt hebben, er zullen echter wel kosten aan zijn verbonden.

  Veel Succes,

  Met de vriendelijke Groeten,

  Jan Dekker
  Historische Modelbouw

Plaats een reactiecaptcha