DHL drone 'Paketkopter' bezorgt pakketten voor waddeneiland Juist

DHL drone 'Paketkopter' bezorgt pakketten voor waddeneiland Juist

Waar het tot nu toe ging om eenmalige tests om post en pakketten te bezorgen via een drone, gaat DHL nu een langere testperiode opstarten om pakketten te bezorgen via een autonome drone.

De DHL-drone met de naam 'Paketkopter' zal vluchten gaan afleggen van 12 kilometer, tussen de haven van Norddeich en het Duitse waddeneiland Juist. De drone zal de pakketten niet tot de mensen thuis bezorgen, maar telkens naar een vast punt vliegen, waar vandaan een DHL-bezorger het pakket naar zijn eindbestemming brengt. Tijdens de vlucht zal de drone vanzelfsprekend wel continu in de gaten gehouden worden, om eventueel handmatig in te kunnen grijpen mocht er iets fout gaan.

De vluchten van deze drone zijn uniek, doordat dit de eerste drone is in Europa die buiten het zichtveld van piloten mag vliegen. Er is hiervoor een speciaal stuk luchtruim ingericht. De drone is een samenwerking tussen de universiteit van Aken en het Duitse bedrijf Micrdones. De drone verschilt van reguliere, hobbymatige drones, doordat deze om moet kunnen gaan met de soms zware weersomstandigheden boven de Noordzee.

DHL ziet een grote toekomst voor de bezorging van pakketten - maar ook gewone post - via de drone, met name naar gebieden die meer afgelegen liggen, zoals de Waddeneilanden. De drone zal nu vooral ingezet worden voor de bezorging van medicijnen en andere urgente pakketten voor het Duitse waddeneiland Juist. 

LabelsOver de auteur:
Modelbouw.nl

Modelbouw.nl

Gepassioneerd door modelbouw houden wij jou op de hoogte!

Plaats een reactiecaptcha